Esküvői ruha varrás

Esküvői ruha készítés

Esküvői ruha készítés
01

Megrendelés

Ha van konkrét elképzelésed a ruhádról, töltsd ki az ajánlatkérő lapot, vagy csak simán küldj egy e-mailt. Mellékelj képet vagy képeket a ruháról. Esetleg pár sorban írd le az elképzelésed. Több képből is összerakhatod a ruhát. Ennek alapján tudok adni egy előzetes árajánlatot, ha ez szimpatikus akkor sor kerülhet egy személyes találkozóra. Ekkor megbeszéljük a részleteket, méretet veszek és ekkor kell leelőlegezni a ruhát. Ez a varrás munkadíjának az 50%-a. A ruha elkészítése 4-6 hét szükséges, de megrendelni jóval korábban kell praktikusan az esküvő előtt 5-6 hónappal. Főidényen kívül kevesebb idő alatt is el tudom készíteni a ruhát.

02

Méretvétel

Legtöbbször a megrendeléskor le szoktam venni a méreteket, de ha ez több hónappal az esküvő előtt történik és a varrás megkezdésére jelentősen változtak a méreteid, akkor szükség lesz egy újabb mérésre is.

03

Anyagbeszerzés

Az első személyes találkozón szót ejtünk az anyagbeszerzésről.  Ez három módon történhet.

 

1. A nálam megtekinthető alapanyag mintákból és díszítő elemekből kiválasztod a neked tetszőt. Ennek alapján én kiszámolom az anyagköltséget, ennek árát kifizeted nekem és én beszerzem az anyagokat.

 

2. A második lehetőség, hogy elmegyek veled anyagot vásárolni egy esküvői anyagokra, kiegészítőkre szakosodott üzletbe. Ott közösen kiválasztjuk a legmegfelelőbb anyagokat, kellékeket ez esetben Te fizeted a számlát.

 

3. A harmadik lehetőség, hogy Te szerzed be a szükséges anyagokat. Természetesen adok hozzá üzlet címeket, ha igényled.

Esküvői ruha készítés

Próbafolyamat

“Hurrá” meg van az anyag. Már az első próbára és utána minden próbára magaddal kell hoznod a megfelelő melltartót ha szükséges alakigazító fehérneműt vagy fűzőt. A melltartónál lényeges szempont, hogy mindenhol jól illeszkedjen, megfelelő tartást biztosítson, lehetőleg fehér vagy test színű legyen. Valamint szükség lesz a menyasszonyi cipőre. Az első próbára az alapruhát fogom kiszabni, a második alakalommal már rádolgozom a további rétegeket, a díszítéseket. Ha úgy látom akkor esetleg szükség lehet egy harmadik próbára is, de a legtöbb esetben két próba elegendő.

04